Λειτουργική περίδεση Kinesio Taping

Tο  Kinesio Taping® είναι μία καινούρια τεχνική στο φυσικοθεραπευτικό χώρο, που βασίζεται στη φυσιολογική επουλωτική διαδικασία. Το όνομά της είναι δανεισμένο από την επιστήμη της κινησιολογίας, διότι ο τρόπος εφαρμογής της επιτρέπει στο σώμα να κινείται φυσιολογικά. Ανακαλύφθηκε πριν από 25 χρόνια από τον Ιαπωνέζο χειροπράκτη και κινησιολόγο Dr. Kenzo Kase.

Τη βάση για την ιδέα του Dr. Kase αποτέλεσαν το δέρμα και οι μύες. Δε στάθηκε στη σκέψη ότι το δέρμα είναι μόνο το εξωτερικό μας περίβλημα, αλλά αναγνώρισε στη λειτουργία του, το μεγαλύτερο αντανακλαστικό όργανο του σώματος, το οποίο υποστηρίζει τη διαδικασία της επούλωσης και της αναγέννησης του οργανισμού μας.

Η λειτουργική περίδεση Kinesio Taping® βελτιώνει την αιματική και τη λεμφική κυκλοφορία, μειώνει τον πόνο, υποστηρίζει τους μύες κατά την κίνηση και διορθώνει -ευθυγραμμίζει τις αρθρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία δε φέρει κάποια φαρμακευτική ουσία. Αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή και αποτελεσματική είναι ο συγκεκριμένος τρόπος που τοποθετείται.