Μια νέα θεραπευτική εφαρμογή στο χώρο της Φυσικοθεραπείας και μια καινοτόμα αντιμετώπιση στην θεραπεία με μαγνητικά κύματα είναι η χρήση πολύ ισχυρών παλμικών μαγνητικών πεδίων έως 2.5Τesla (=25.000Gauss).

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Η εφαρμογή του μαγνητικού διεγέρτη γίνεται εύκολα, ανώδυνα και με εξαιρετικά αποτελέσματα πάνω από τα ρούχα, χωρίς σωματική επαφή, εφόσον έχει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα να προκαλεί ακούσιες μυϊκές συσπάσεις και διέγερση των ιστών του σώματος ακόμα και από απόσταση.

Η Θεραπεία με ισχυρά μαγνητικά πεδία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης (Αυχενικό Σύνδρομο, χρόνια και οξεία Οσφυαλγία), σε μυοσκελετικά προβλήματα (Τενοντίτιδες, Παγωμένο Ώμο), σε τραυματικές καταστάσεις των μυών, καθώς και  στην ανάπλαση οστών, χόνδρων και νευρικών κυττάρων μετά από τραυματισμό.

Έχει πολύ καλή ανταπόκριση στη μυϊκή ενδυνάμωση και κινητοποίηση των αρθρώσεων.

Ακόμα φέρει άριστα αποτελέσματα σε εκφυλιστικές και ρευματοειδείς αρθρίτιδες, σε νευρολογικές παθήσεις, σε ατροφίες, σε μυϊκούς σπασμούς και αγκυλώσεις.

Η χρήση του μαγνητικού διεγέρτη ενδείκνυται ιδιαιτέρως και στην οστεοπόρωση.

Είναι σημαντικό ότι η χρήση του βοηθά  στην γρήγορη πώρωση των καταγμάτων. Κλινικές εμπειρίες δείχνουν ότι οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μαγνητοθεραπεία υψηλής τεχνολογίας είχαν κατά  40%  γρηγορότερα αποτελέσματα σε σχέση με τον προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης.

Ακόμη ο μηχανισμός λειτουργίας των ισχυρών μαγνητικών πεδίων ενεργοποιεί τον βασικό ρυθμό μεταβολισμού του οργανισμού, συμβάλλει στην βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος και επομένως έχει άριστα αποτελέσματα στην φλεβική ανεπάρκεια και σε οιδηματώδεις καταστάσεις, λόγω κακής κυκλοφορίας της λέμφου. Έτσι χρησιμοποιούνται ευρέως και στην αισθητική (κυτταρίτιδα, αλλά και ραγάδες).

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τα υψηλής ενέργειας μαγνητικά κύματα:

  • έχουν 83,9% επιτυχία σε οστεοαρθρίτιδες και οστικά οιδήματα, σύμφωνα με δημοσιευμένη ιατρική μελέτη 
  • επιτρέπουν τη θεραπεία σε βαθιές τομές και τραύματα (βάθους 1,5 μέχρι 10 εκ.) ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.
  • μπορούν να χρησιμοποιηθούν με απόλυτη ασφάλεια και σε φλεγμονές, εφόσον κατά την διάρκεια της θεραπείας δεν παρατηρείται αύξηση θερμοκρασίας στην περιοχή που εφαρμόζονται 
  • έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα  και σε  πόνο που προέρχεται από τον προστάτη αδένα, -κάτι σίγουρα πολύ πρωτοποριακό- σύμφωνα με νέες έρευνες

Να αναφερθεί ότι συνεχίζεται να διεξάγεται επιστημονική έρευνα και κλινικές μελέτες για τον καθορισμό και νέων παθολογικών καταστάσεων, όπου η εφαρμογή των ισχυρών μαγνητικών πεδίων έχει ευεργετική επίδραση.

Συνοψίζοντας, η θεραπεία βαθιάς μαγνητικής διέγερσης έχει άμεσα και εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα, καθώς είναι μια μη επεμβατική, απόλυτα ασφαλής, φυσική μέθοδος θεραπείας που δεν προκαλεί πόνο, δεν έχει παρενέργειες και δεν αλληλεπιδρά με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.