Το Tecar (στοχευμένες ραδιοσυχνότητες) έχει εφευρεθεί εδώ και 30 χρόνια στην Ισπανία ως αποτέλεσμα  πολλών κλινικών μελετών και δοκιμών.

Ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε  αθλητικές κακώσεις αθλητών μεγάλων συλλόγων (π.χ. Bacelona), ενώ στην Ελλάδα άρχισε να χρησιμοποιείται την τελευταία δεκαετία.

Πλέον το Τecar, μετά από τα γρήγορα θετικά αποτελέσματα που διαπιστώθηκε ότι αποφέρει, εφαρμόζεται σε πολλές παθήσεις ανεξαρτήτως ηλικίας.

Πρόκειται για μία εν τω βάθη διαθερμία (χωρητική/capacitive – αντιστατική/resistive), η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να προκαλέσουμε ανώδυνα και γρήγορα μία εσωτερική αύξηση της θερμοκρασίας-αιμάτωσης των ιστών που είναι δύσκολο να επιτευχθεί με κάποιον άλλον τρόπο.

Με αυτήν την αύξηση της θερμοκρασίας, γίνεται καλύτερη αιμάτωση, χαλαρώνει η επώδυνη ή βραχυμμένη περιοχή και μειώνονται πολύ γρήγορα οι πόνοι, τα οιδήματα και γενικότερα τα ανεπιθύμητα συμπτώματα των φλεγμονωδών καταστάσεων.

Ενδείκνυται για μυοσκελετικούς τραυματισμούς (Θλάσεις, Διαστρέμματα, Αυχεναλγίες – Οσφυαλγίες κ.α.), παθήσεις αρθρώσεων (Οστεοαρθρίτιδα, Δισκοκήλες κ.α.), καθώς επίσης και για αισθητικούς λόγους (Κυτταρίτιδα).

Οι μόνες αντενδείξεις είναι οι βηματοδότες ή άλλα ηλεκτρονικά εμφυτεύματα, η εγκυμοσύνη, οι ανοιχτές πληγές και η θρομβοφλεβίτιδα.