«ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΕΣΑΙ»

Παθήσεις και τραυματισμοί που οφείλονται στην εργασία των μουσικών.

Όταν το καλοσκεφτόμαστε καταλαβαίνουμε ότι οι μουσικοί συχνά περνούν αρκετό χρόνο σε μη εργονομικές θέσεις.

Ο φλαουτίστας πρέπει να κρατάει το φλάουτο ψηλά και στο πλάι για ώρες.

Ο βιολιστής κρατά το βιολί κάτω από το πηγούνι με το κεφάλι και τον αυχένα σε κάμψη.

Ο πιανίστας τεντώνει τα δάχτυλα για να φτάσει σε περισσότερα πλήκτρα στο πιάνο του. Κατά τη διάρκεια τόσων πολλών ωρών πρακτικής επιβαρύνονται και τα δύο χέρια του, τα δάχτυλα, οι καρποί, οι βραχίονες.

Η προετοιμασία για μια συναυλία συχνά συνεπάγεται αύξηση του αριθμού των ωρών άσκησης και πρόβας. Μερικοί μύες συστέλλονται  χωρίς διακοπή. Οι αρθρώσεις λειτουργούν επαναλαμβανόμενα..

Τραυματισμοί αναπόφευκτα συμβαίνουν σε πολλούς μουσικούς

Πόνος, δυσκαμψία, κράμπες, σπασμοί, μούδιασμα, πρήξιμο, κάψιμο, τσιμπήματα και τρόμος (τρέμουλο) είναι μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα που εμφανίζονται.

Μερικές φορές το ίδιο πράγμα που καθιστά έναν μουσικό ικανό να παίζει τόσο καλά είναι και ο παράγοντας που συμβάλλει στον τραυματισμό του.

Για παράδειγμα, η υπερκινητικότητα των αρθρώσεων που οφείλεται στους χαλαρούς συνδέσμους δίνει μεγαλύτερο προβάδισμα σε έναν μουσικό. Αλλά χωρίς ισχυρούς μύες που θα βοηθήσουν στην σταθεροποίηση αυτής της άρθρωσης, μπορεί να αναπτυχθεί πόνος, κόπωση και σπασμός.

Από την άλλη η  απώλεια της επιδεξιότητας των δακτύλων ή των χεριών μπορεί να είναι καταστροφική για τον μουσικό- καλλιτέχνη.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε στο Φυσικοθεραπευτήριό μας