ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ;

Παθήσεις και τραυματισμοί που οφείλονται στην καθημερινή χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία και συνεχής ανάπτυξη της τεχνολογίας στη χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων. Κάθε μέρα νέες εφευρέσεις κατακλύζουν την ζωή μας. Από την άλλη, οι απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, επιβάλλουν τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό χρηστών της τεχνολογίας, όσο και την ραγδαία αύξηση του χρόνου που χρησιμοποιούνται τα ηλεκτρονικά συστήματα, τόσο από ενήλικες όσο και από παιδιά, μαθητές και φοιτητές.

Δεν είναι σπάνιο άτομα από διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες, να καθηλώνονται για περισσότερες από 8 ώρες καθημερινά, μπροστά στον υπολογιστή τους. Υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις επαγγελμάτων, όπως για παράδειγμα οι προγραμματιστές, όπου το βασικό εργαλείο διεκπεραίωσης της εργασίας τους είναι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Συχνά συμβαίνει τα άτομα αυτά να απορροφούνται από την εργασία τους τόσο, ώστε να κάθονται χωρίς καμιά διακοπή, για πολύ περισσότερες ώρες μπροστά από τις οθόνες τους.

Κάτι που δε διαφεύγει της προσοχής των γονέων είναι ότι τα παιδιά μας ενθουσιάζονται από την χρήση της τεχνολογίας. Έτσι αυξάνουν ολοένα τον αριθμό των ωρών κατά τις οποίες παραμένουν προσηλωμένα μπροστά σε μια οθόνη, παίζοντας με ηλεκτρονικά παιχνίδια και απασχολούμενα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

i-syndromes

Η χρήση του  Ηλεκτρονικού Υπολογιστή