ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΙΑΤΡΟΥ

Όλοι οι ασφαλισμένοι του  ΕΟΠΥΥ μπορούν να συνταγογραφούν  φυσικοθεραπείες, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Απαιτείται θεώρηση του παραπεμπτικού σε ελεγκτή ιατρό ΕΟΠΥΥ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας η αξιολόγηση των ασθενών γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Σεβόμαστε ιδιαίτερα τον χρόνο σας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στο να διατηρούμε στο ελάχιστο την παραμονή σας στην αίθουσα αναμονής.

ΛΗΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ-ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  • Φτιάξτε στο μυαλό σας (ή σημειώστε) ένα μικρό «ημερολόγιο» του προβλήματος και πώς αυτό εξελίχθηκε.
  • Στο πρώτο σας ραντεβού, φροντίστε να προσκομίσετε όλες τις εξετάσεις που έχετε κάνει και σχετίζονται με το πρόβλημά σας.
  • Ο φυσικοθεραπευτής που θα σας αξιολογήσει θα σας ρωτήσει σχετικά με χρόνια ή παλαιότερα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το πρόβλημά σας και τυχόν φάρμακα που λαμβάνετε.
  • Μετά την απαραίτητη λήψη και καταγραφή του ιστορικού σας, θα σας προτείνει και το κατάλληλο πρόγραμμα θεραπείας για την περίπτωσή σας.
  • Είμαστε πάντα πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τον θεράποντα ιατρό που σας παραπέμπει για φυσικοθεραπεία ή να σας προτείνουμε την συμβουλή ειδικευμένων για κάθε περίπτωση ιατρών, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

 Σε κάθε ασθενή δίνεται καθαρή, καλοσιδερωμένη πετσέτα για όλο το χρονικό διάστημα που διαρκούν οι συνεδρίες αποκατάστασης. Αν παρ΄όλα αυτά επιθυμείτε μπορείτε να φέρετε μαζί σας την πρώτη μέρα θεραπείας τη δική σας πετσέτα και να ζητήσετε να την παραλάβετε στο τέλος των προγραμμάτων φυσικοθεραπείας.