Άρτεμις Πετρουλάκη Φυσικοθεραπεύτρια

Επιστημονικά υπεύθυνη της Θεραπεύειν Ο.Ε.

Η Άρτεμις Πετρουλάκη αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας από το 2014.

Η κλινική της εμπειρία ξεκίνησε ως εξωτερικός συνεργάτης της  ομάδας της ΧΑΝΘ ενώ παράλληλα αναλάμβανε ασθενείς σε θεραπείες κατ’ οίκον.

Το 2018 παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα και ολοκλήρωσε το πρώτο βασικό σεμινάριο πάνω στην αναγνωρισμένη μέθοδο Vodder για την  διαχείριση των οιδημάτων.  Η μάλαξη λεμφικής παροχέτευσης είναι μια μέθοδος επιφανειακής μάλαξης που χρησιμοποιεί ο θεραπευτής προκειμένου να αυξήσει τη λεμφαγγειακή σύσπαση και κατ’ επέκταση την απορρόφηση των υγρών.

Το 2019 παρακολούθησε το σεμινάριο θεραπευτικής άσκησης Clinical Pilates Fisios. Πρόκειται για την εξέλιξη και διαφοροποίηση της παραδοσιακής μεθόδου Pilates σύμφωνα με τις σύγχρονες γνώσεις γύρω από την εμβιομηχανική ανάλυση και σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης και εφαρμόζεται από πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές.

Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας στην μέθοδο  Mulligan Concept που έχει ως σκοπό  να βοηθήσει τους ασθενείς να βελτιώσουν τους κινητικούς περιορισμούς, τον πόνο κατά την κίνηση και τους λειτουργικούς περιορισμούς.

Από το 2017 εργάζεται ως επιστημονικά υπεύθυνη στο Κέντρο συγχρόνων θεραπευτικών εφαρμογών και αποκαταστάσεως «ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ».

Artemis