Ελένη Ξηροπούλου Γυμνάστρια – Fitness instructor

Επιστημονική συνεργάτης στην αποκατάσταση των ασθενών μέσω της άσκησης

Η Ελένη Ξηροπούλου κατέχει πτυχίο Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, ημ/νία 21-7-1993), με ειδικότητα στο Μαζικό Αθλητισμό.

Έχει παρακολουθήσει επί 4ετία μαθήματα σε ιδιωτική σχολή χορού, συμμετείχε σε προγράμματα κατάρτισης, σε επιστημονικά συνέδρια και  σεμινάρια,  με αντικείμενο το Pilates, το Pilates reformer, την Οργάνωση και Διοίκηση  Αθλητισμού, τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο αθλουμένων, την ιατρική και τη διδακτική της άθλησης, τη βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας και ομαδικής συνεργασίας, το εργασιακό στρες, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, καθώς επίσης κατέχει πιστοποιήσεις πληροφορικής και ξένων γλωσσών (αγγλικά και γαλλικά).

Εργάστηκε ως άμισθη επιστημονική συνεργάτης στο Εργαστήριο Εργοφυσιολογίας-Εργομετρίας του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, από Σεπτέμβριο 1993 μέχρι και Ιούλιο 1994. Μέρος της εργασίας της , καθώς και τα πορίσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν στο 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο της FIMS WORLD CONGRESS OF SPORTS MEDICINE. (Σεπτέμβριος 1994, Αθήνα).

Έχει κάνει ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις: Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με θέμα: «Προβλήματα οσφυαλγίας σε νεαρούς κολυμβητές», Κομοτηνή 21-23 Μαΐου 1993. Περιοδικό Άθληση και Κοινωνία, Νο 6, 1993. Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με θέμα: «Αγωνιστικός Αθλητισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες», Κομοτηνή 20-22 Μαΐου 1994. Περιοδικό Άθληση και Κοινωνία, Νο 9, 1994. Στο 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο της FIMS με θέμα: «Η επίδραση της επιφανειακής ηλεκτρικής διέγερσης στη μυϊκή δύναμη και στη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου», Αθήνα 10-16 Σεπτεμβρίου 1994.

Από το 1993 εργάστηκε ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Μπαλέτου σε ιδιωτικά και δημοτικά γυμναστήρια. Έχει διδάξει ως ωρομίσθια εκπαιδεύτρια στη θεωρία και τα εργαστήρια του μαθήματος «Σωματική αγωγή-Σκοποβολή» του 3ου ΙΕΚ Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της διδασκαλίας συνέγραψε σημειώσεις για το μάθημα.

Τον Οκτώβριο του 1994 έγινε μέλος της προσωρινής επιτροπής διοίκησης του Δημοτικού γυμναστηρίου του νεοσύστατου Δήμου Πανοράματος. Συμμετείχε στην οργάνωση και λειτουργία του προγράμματος παιδί και θάλασσα σε συνεργασία με τη ΓΓΑ και το Δήμο Πανοράματος στο Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι και τον Ιανουάριο του 1996 συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία έναρξης του μαζικού Αθλητισμού στο Δήμο Πανοράματος. Συνετέλεσε αποφασιστικά στην οργάνωση τμημάτων άθλησης εκτελώντας τις απαραίτητες ενέργειες διοικητικής οργάνωσης και συμμετέχοντας ως γυμνάστρια, καταρτίστηκε ειδικό ερωτηματολόγιο για την προώθηση του αθλητισμού στο Πανόραμα, οργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες (αγώνες δρόμου βετεράνων αθλητών) κλπ.

Από 31-12-2007 εργάζεται ως υπάλληλος ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με την ειδικότητα ΠΕ-Διοικητικού στο Δ. Πανοράματος και μετέπειτα Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Συνεισέφερε ενεργά επί πενταετία σε προγράμματα αποκατάστασης και κινησιοθεραπείας των ασθενών στο φυσικοθεραπευτήριο του συζύγου της.

Συμμετέχει επίσης στην εταιρεία «Θεραπεύειν» ως άμισθη επιστημονική συνεργάτης στην αποκατάσταση των ασθενών μέσω της άσκησης.

Είναι παντρεμένη με τον Γεώργιο Ρούκα και έχουν αποκτήσει μαζί 4 παιδιά.