Κωνσταντίνος Βενέτης φυσικοθεραπευτής

Ο Κωνσταντίνος Βενέτης αποφοίτησε το 2017 από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης.

Το 2018 συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Από εκεί αποφοίτησε το 2020 με τον τίτλο του μεταπτυχιακού διπλώματος ‘’Εφαρμοσμένη φυσιολογία αποκατάστασης στον αθλητισμό και την άσκηση’’ το οποίο του έδωσε τη δυνατότητα να συμβάλλει στην επιστημονική προσέγγιση- αξιολόγηση και αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων.

Ξεκίνησε να εργάζεται το 2017 έως και το 2018 ως Φυσικοθεραπευτής στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο  Ελλάδος.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο κέντρο αποκατάστασης ‘’Ευεξία’’ από το 2018-2020 στο τμήμα της Ορθοπαιδικής αποκατάστασης.

Από το 2020 έως και σήμερα εργάζεται στα ιδιωτικά μας Φυσικοθεραπευτήρια  ‘’ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ’’ σε Τούμπα και  Πανόραμα.

Παράλληλα αναλαμβάνει κατ΄οίκον περιστατικά (Μυοσκελετικά-Νευρολογικά).

Ο Κωνσταντίνος  είναι εξειδικευμένος στην τεχνική του ‘’Mulligan Concept’’ ,η οποία συμβάλλει στη μείωση του πόνου και στην αύξηση εύρους κίνησης των αρθρώσεων μετά από χρόνιες και μη, μυοσκελετικές παθήσεις.

Επίσης έχει εξειδικευτεί στο σεμινάριο του ‘’Ergon Iastm Technique’’ , μία καινοτόμα θεραπευτική προσέγγιση ,η οποία με τη χρήση ειδικών εργαλείων, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε επώδυνες και βραχυμένες περιοχές και επιτυγχάνει πολύ γρήγορα την χαλάρωση των μυών και των αρθρώσεων.

Τέλος, είναι πιστοποιημένος θεραπευτής στην εφαρμογή της ξηράς βελόνας-Βελονισμός (Dry Needling), μία αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης νευρο-μυοσκελετικών προβλημάτων , ανώδυνη, χωρίς  χορήγηση ουσιών και φαρμάκων, με πολύ γρήγορα αποτελέσματα.

Πέρα από τις κλινικές του εμπειρίες και εξειδικεύσεις, ο Κωνσταντίνος έχει αποδείξει ότι είναι ένας συνεργάσιμος και επικοινωνιακός άνθρωπος με τεράστια υπομονή και επιμονή απέναντι στους ασθενείς αλλά και στους συνοδούς τους. Προτεραιότητα του να σεβαστεί και να ακούσει τον ασθενή, να γίνει σωστή, ολιστική και επιστημονική προσέγγιση-αξιολόγηση στον κάθε ασθενή ξεχωριστά ανάλογα τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Στόχος του, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού προγράμματος με γρήγορα αποτελέσματα και η επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές του λειτουργικές δραστηριότητες.