Το ανθρώπινο σώμα δημιουργήθηκε για να κινείται. Λόγω της μειωμένης κίνησης μας τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν οι περισσότεροι πόνοι και οι ασθένειες.

Μην ξεχνάτε ότι «Η άσκηση μπορεί να αντικαταστήσει πολλά φάρμακα, όμως τα φάρμακα δεν μπορούν ποτέ να αντικαταστήσουν την άσκηση».

Στα φυσικοθεραπευτήριά μας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άσκηση.

Κατά το διάστημα που ο ασθενής συμμετέχει στις συνεδρίες φυσικοθεραπείας λαμβάνει εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης που ακολουθεί στο σύγχρονο γυμναστήριό μας.

Ολοκληρώνοντας τις συνεδρίες αποκατάστασης και για τη διατήρηση του οφέλους που έλαβε από τη φυσικοθεραπεία, ο ασθενής δε θα πρέπει να σταματήσει την εξατομικευμένη άσκηση.

Τί συμβαίνει συνήθως;

Στις περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνει -όταν ολοκληρώνονται οι συνεδρίες φυσικοθεραπείας- οι ασθενείς να κάνουν μόνοι τους στο σπίτι τις ασκήσεις που έχουν διδαχθεί. Αυτό το συνεχίζουν για μικρό διάστημα και  -αργά ή γρήγορα- παραιτούνται με συχνό αποτέλεσμα την υποτροπή και την επανεμφάνιση του πόνου.

Άλλες φορές εντάσσονται σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα άσκησης σε κάποιο γυμναστήριο, με συχνό αποτέλεσμα τους τραυματισμούς.

Οι πιο ενεργοί επιστρέφουν στην αθλητική δραστηριότητα ή στο χόμπι τους  αμέσως με το που τελειώνει η φυσικοθεραπεία. Αυτό όμως ενέχει σοβαρούς κινδύνους υποτροπών.

Η δική μας φιλοσοφία

Μετά το πέρας των συνεδριών αποκατάστασης και ενώ έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα φλεγμονής και πόνου, προτείνεται η συμμετοχή του ασθενή σε πρόγραμμα άσκησης στον χώρο μας στο Πανόραμα.

Με τον τρόπο αυτό μπορούν να διατηρηθούν μακροπρόθεσμα τα ευεργετικά αποτελέσματα που προσέφεραν οι συνεδρίες φυσικοθεραπείας.

 

Στη Θεραπευτική άσκηση ανήκουν τα παρακάτω: