Σύμφωνα με τον ορισμό που διατυπώθηκε στο καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (1946) η υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».

Η Φυσικοθεραπεία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την Ευεξία. Η Φυσικοθεραπεία προάγει, υποστηρίζει κι αποκαθιστά όχι μόνο την σωματική, αλλά και την ψυχολογική και κοινωνική υγεία, καθώς έχει ως σκοπό την πλήρη επανένταξη του ατόμου στο εργασιακό και κοινωνικό του γίγνεσθαι.

Κατανοούμε πως ο φυσικοθεραπευτής είναι ο ειδικός που μπορεί να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο να προσεγγίσει την προσωπική του συνταγή ευεξίας, μέσα από παρεμβάσεις με φυσικά μέσα και τεχνικές χωρίς φάρμακα ή χειρουργείο, αλλά και μέσα από συμβουλές υγείας, εργονομίας, και γενικότερης αλλαγής στη στάση ζωής.

Η συμβολή της Φυσικοθεραπείας είναι μεγάλη στο να μας μαθαίνει πώς να είμαστε πιο λειτουργικοί και ευτυχισμένοι στην καθημερινότητά μας. Αυτό το πετυχαίνει με διάφορες ασκήσεις και μεθόδους, όπως:

 

Χειρομάλαξη

Χειρομάλαξη

1. Ποιά είναι τα οφέλη της χειρομάλαξης; Η χειρομάλαξη αποτελεί τη βασική θεραπεία που εφαρμόζεται σε όλο το σώμα με ...
Διαβάστε περισσότερα
Μάλαξη Τεχνικές Λεμφικής Παροχέτευσης – Manual Lymph Drainage (MLD) της μεθόδου του Dr. Vodder

Μάλαξη Τεχνικές Λεμφικής Παροχέτευσης – Manual Lymph Drainage (MLD) της μεθόδου του Dr. Vodder

Η μάλαξη λεμφικής παροχέτευσης είναι μία μέθοδος που περιλαμβάνει ήπιες, επιφανειακές, αλλά και εν τω βάθη τεχνικές κινητοποίησης της λέμφου ...
Διαβάστε περισσότερα