Ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν στο φυσικοθεραπευτήριό μας, δίνονται επίσης συμβουλές για άσκηση ή/και για διατάσεις.

Η άσκηση θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, στην αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων, στην αύξηση του μυϊκού τόνου και της δύναμης, στην ανακούφιση του οιδήματος και του πόνου, αλλά  και στη γενικότερη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ατόμου.

Το πρόγραμμα διατατικών ασκήσεων θα βοηθήσει στην αύξηση του μήκους των μυών και στην γενικότερη βελτίωση της ελαστικότητας των ιστών, ενώ προωθεί επίσης την επούλωση  των νέων αναγεννημένων ινών.

Τις θεραπευτικές τεχνικές που εφαρμόζονται στο εργαστήριό μας συμπληρώνουν η επανεκπαίδευση βάδισης, η επανεκπαίδευση ιδιοδεκτικότητας για την πρόληψη πτώσεων, η βελτίωση της ισορροπίας, η τεχνική διάτασης hold-relax, η έλξη δια των χειρών σε υποκινητικές αρθρώσεις, η συμβουλευτική εργονομίας και αλλαγών στον τρόπο ζωής.

Νευρομυϊκή επανεκπαίδευση (biofeedback)

Biofeedback - Βιολογική Επανατροφοδότηση Η βίο-ανατροφοδότηση είναι μια θεραπευτική διαδικασία που χρησιμοποιεί ειδικά ηλεκτρονικά ή ...
Διαβάστε περισσότερα

Manual therapy (Mulligan)

Αρθρική κινητοποίηση (manual therapy) Οι ειδικές τεχνικές κινητοποίησης χρησιμοποιούνται: Για μείωση του πόνου. Για βελτίωση ...
Διαβάστε περισσότερα

Θεραπευτικά πρωτόκολλα σταθεροποίησης

Θεραπευτικά πρωτόκολλα σταθεροποίησης της σπονδυλικής στήλης (core stability exercises) ...
Διαβάστε περισσότερα

Περίδεση – kinesiotaping

Λειτουργική περίδεση Kinesio Taping Tο  Kinesio Taping® είναι μία καινούρια τεχνική στο φυσικοθεραπευτικό χώρο, που ...
Διαβάστε περισσότερα

Myofascial trigger point therapy

Trigger Points Therapy H θεραπεία μέσω των σημείων πυροδότησης μυοπεριτονιακού πόνου (trigger points therapy) είναι ...
Διαβάστε περισσότερα

Κινητοποίηση νευρικού ιστού

Κινητοποίηση νευρικού ιστού (Altered Neural Dynamics) ...
Διαβάστε περισσότερα