Προσαρμοσμένη άσκηση για άτομα με αναπηρίες

 

Στα άτομα με αναπηρίες και στα άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, ο ρόλος της άσκησης έχει πρωτεύουσα βαρύτητα στη διατήρηση αλλά και στη βελτίωση της καρδιοαγγειακής υγείας και της λειτουργικής ικανότητας.

Πρωτοπορώντας στον τομέα μας, προσελκύουμε στο χώρο μας άτομα με αναπηρίες για καρδιοαναπνευστική και λειτουργική άσκηση, για ανακούφιση από πόνους και δυσκαμψίες, ενδυνάμωση, βελτίωση της ευλυγισίας και της νευρομυϊκής συναρμογής, καθώς και απώλεια βάρους.

Ειδικός διάδρομος προσβάσιμος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Στο φυσικοθεραπευτήριό μας στο Πανόραμα έχουμε εξοπλιστεί με το πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα ειδικό διάδρομο για αναπηρικά αμαξίδια. Ο διάδρομος προσφέρεται για καρδιοαναπνευστική άσκηση. Τα άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ανεβαίνουν στον ειδικό διάδρομο με το αμαξίδιό τους και εκτελώντας κινήσεις με τα χέρια και τον κορμό που προσομοιάζουν στην καθημερινή τους δραστηριότητα γυμνάζουν τον καρδιακό μυ και το άνω μέρος του σώματός τους.

Multifunctional machine

Διαθέτουμε πολυόργανο άσκησης που προσαρμόζεται ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούνταν και από οποιονδήποτε καθήμενο στον πάγκο του.

Εξοπλισμός και πλήθος μικροοργάνων γυμναστικής στη διάθεση έμπειρων γυμναστών προσφέρονται για ποικιλία ασκήσεων και προσαρμοσμένης άσκησης.